0 Varor – SEK0
Gå till kassan eller visa din shoppingbag

Byten & Returer

 

Det är viktigt att du är nöjd med din vara. Från och med att du har mottagit din vara har du 14 dagars öppet köp. Vårt villkor är att varan kommer tillbaka oanvänd i originalskick. Vid byten och returer står du själv för returfrakten.

Om en vara är felexpedierad eller felaktig så står PotteryJo självklart för returfrakten.

 

Byte – Så här gör du

Kontakta oss på info@potteryjo.com så att vi kan reservera de nya varorna till dig.

Fyll i returformuläret som ligger i paketet och skicka tillbaka varorna tillsammans med returformuläret och en kopia på orderbekräftelsen. Tänk på att packa varorna som du vill byta på ett sätt så att de inte kan gå sönder under transporten. Gärna i originalförpackningen. Adressen hittar du i returformuläret.

När vi har fått varan och godkänt bytet skickar vi de nya varorna till dig. Om de nya varorna är dyrare så betalar du mellanskillnaden mot postförskott när du hämtar ut paketet och om de är billigare så återbetalar vi mellanskillnaden till ditt konto, som du har angivit i returformuläret.

Tänk på att du betalar returfrakten.

Observera att om ditt byte ska bli godkänt så måste alla varor vara packade i kartong och med skyddsmaterial, gärna samma som du mottog vid leveransen. Om varor går sönder eller kommer bort på tillbakavägen står kunden för kostnaden.                  

 

                  Returformulär, klicka HÄR

 

 

Retur – Så här gör du

Fyll i returformuläret som ligger i paketet och skicka tillbaka varorna tillsammans med returformuläret och en kopia på orderbekräftelsen. Tänk på att packa varorna som du vill returnera på ett sätt så att de inte kan gå sönder under transporten. Gärna i originalförpackningen. Adressen hittar du i returformuläret.

När vi fått varorna och godkänt returen återbetalar vi pengarna på ditt konto, som du har angivit i returformuläret.

Tänk på att du betalar returfrakten.

Observera att om din retur ska bli godkänd så måste alla varor vara packade i kartong och med skyddsmaterial, gärna samma som du mottog vid leveransen. Om varan blir förstörd eller att vi inte godkänner returen debiteras du 300 kr.

                   

                  Returformulär, klicka HÄR

 

Reklamationer

Vi garanterar att de varor som vi skickar är felfria vid leveransen. Hantering av reklamationer tillämpas enligt Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom denna lag klicka HÄR 

 

Reklamationer – Så här gör du

Maila PotteryJo så snart som du upptäcker felet på info@potteryjo.com så att vi kan gå igenom reklamationen och beställa returfrakt.

Fyll i returformuläret som ligger i paketet. Viktigt att du anger orsak till reklamationen.

Skicka tillbaka den felaktiga varan tillsammans med returformuläret och en kopia på orderbekräftelsen. Adressen hittar du på returformuläret.

När vi har mottagit och godkänt reklamationen meddelar vi dig detta och skickar ut en ny vara, eller så återbetalar vi dig det som du har betalt för varan.

 

                  Returformulär, klicka HÄR

 

Force Majeure

PotteryJo tillämpar force majeure i händelse av yttre händelser som vi inte kan påverka som tex. krig, revolution, uppror, strejk, myndighetsåtgärd, lockout, blockad, naturkatastrof, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. Detta betyder att detta avtal inte behöver fullgöras till viss del eller i sin helhet. Om detta inträffar kommer vi att försöka kontakta kunden om detta.

Lagar

PotteryJo följer lagen om distanshandel, konsumentköplagen och E-handelslagen

PotteryJo

info@potteryjo.com

Box 5355

102 49 Stockholm

 

Returer/Reklamationer.

PotteryJo

Tulegatan 5A gårdshuset

113 58 Stockholm